dimecres, 17 de febrer de 2010

Crisi....? Revolució !

Les dades dels beneficis de les entitats financeres, els sous i complements (per jubilació, per stock options..) dels seus executius, els sous doblats quan no multiplicats d'alguns càrrecs institucionals, el que cobren els mantenidors i analfabets de la televisió escombraries, els imports dels fitxatges d'esportistes d'elit,... davant de la informació de Càritas que constata que a Catalunya ja hi ha (ja són !) 100.000 famílies que no poden assumir, fer front a les mínimes despeses ordinàries perquè cap dels seus membres té cap mena d'ingrés (ni sou, ni pensió de l'atur, ni ajut de 400 euros zapateros, ni renda d'inserció mínima...).
Avui al Parlamento español (Congreso de los Diputados) s'han esbatussat políticament per mostrar davant les càmeres de televisió qui diu millor que té (que no tenen !) un pla contra la crisi.
Jo els n'ofereixo un: primer, i per respectar la constitució, que llegeixin detalladament la sentència del Tribunal Constitucional de 1983 sobre l'expropiació de RUMASA. El TC fa (encara eren molt joves !) una extraordinària interpretació del dret constitucional a la propietat privada que, diu el TC, no és un dret absolut i que ha de fer-se combregar amb l'interès social, general.
Segon, recolzant-se, doncs, amb una jurisprudència que hauria d'haver estat doctrina més estudiada i, sobretot, practicada, procedir a l'expropiació de la riquesa que aquells (tots i cada un) han acumulat i resditribuir-la de tal manera que el teixit productiu (com els agrada de parlar als de CiU) torni a sentir córrer per les seves artèries el crèdit, la inversió, el pagament de les administracions sempre tant tardà, etc.
D'altra manera, potser algun dia fins i tot els més creients recordaran com un franciscà o un jesuita, ja fa segles, va justificar des de l'ortodoxia cristiana, per a determinades circumstàncies, el magnicidi.
Nota o afegitó: En els pressupostos generals de l'estat de 2008, es contempla que CCOO va rebre 6.446.508,18 euros, UGT 6.092.257,09 euros més 1.024.820 i 1.199.337 respectivament pel concepte de participants a òrgans consultius. El total de que van disposar els nombrosos sindicats va pujar a 20.397.948 euros.

1 comentari:

Osona Blog ha dit...

La nota o afegitó em sobrava, crec que els comptes de CCOO passen cada any per auditoria i per tant són comptes públiques i netes. Un altre tema més discutible seria si el sindicat fa bé en gastar gran part d'aquests diners en la formació de persones treballadores o si hauria de fer altres coses.

Seguidors