dilluns, 4 de juny de 2012

Som molt bona gent...


Puntualitzacions de Cabrerès i Progrés
Després de mesos de retrets des de diferents costats i per diferents motius, els regidors de Cabrerès i Progrés que formem part de l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Maria de Corcó - l’Esquirol hem decidit finalment emetre un comunicat de premsa tot i continuar pensant que es governa des de l’Ajuntament i no des de la premsa comarcal.
Encara que al nostre últim butlletí de grup, publicat a finals d’abril, ja intentàvem explicar la nostra acció de govern i la situació al municipi, considerem necessari aclarir uns quants punts.
En primer lloc, volem manifestar que la nostra voluntat des del primer dia ha sigut la de ser transparents. No tenim més interès per ser al govern municipal que el de complir la nostra obligació democràtica després d’unes eleccions. El govern d’unitat no va ser possible, el grup més votat no es va avenir a un possible pacte i es va arribar un acord de govern amb el tercer grup majoritari.
Aquesta transparència s’ha manifestat en la publicació trimestral del butlletí municipal i en l’actualització més freqüent de la informació a la pàgina web de l’Ajuntament. En aquests moments, per exemple, ja hi ha penjades les actes dels plens fins a l’abril d’aquest 2012.
A més a més d’aquesta forma de comunicació, hem volgut tenir-ne una altra també de més freqüent que la que hi havia fins ara, que és la de respondre amb la màxima promptitud possible a les instàncies, les sol·licituds i els requeriments que els ciutadans presenten a les dependències municipals de paraula, per correu electrònic o a través del registre. Sens dubte que hi ha coses a millorar, i respostes que triguen a arribar a causa de les imperfeccions d’un engranatge administratiu preexistent, però la voluntat és en tot moment de respondre com més aviat millor, i positivament sempre que és possible.
Una altra prioritat de Cabrerès i Progrés és la participació ciutadana, que ja s’ha estructurat en forma d’un reglament que fins ara no existia, com no existien reglaments ni ordenances per a la llar d’infants, la tinença d’animals de companyia i un llarg etcètera que estem començant a incorporar a la legislació municipal. Aquesta prioritat s’ha traduït en sessions informatives sobre participació ciutadana als tres nuclis principals del municipi, en audiències públiques prèvies als plens, en reunions amb educadores i usuaris de la llar d’infants, etcètera. Algú pot estar descontent per algun error que s’hagi pogut cometre, però aquesta participació no existia fins ara i no existiria sense l’impuls de Cabrerès i Progrés.
Una altra puntualització que volem fer és sobre el pretès enfrontament que, segons alguns articles de premsa, hi ha entre els dos grups que formem l’equip de govern. Els dos textos de disconformitat que el cap de llista del grup amb qui governem ha llegit en veu alta en dos plens diferents no són res més que això: una mostra de la seva disconformitat amb la manera de fer de Cabrerès i Progrés. També Cabrerès i Progrés podem sentir-nos disconformes amb certes maneres de fer del cap de llista del grup amb qui governem, però no ho fem públic pel bé de la governabilitat del municipi. Que quedi clar a tothom, doncs, que no hi ha enfrontament, perquè per a això n’hi ha d’haver dos que es barallin.
Finalment, per diferents bandes se’ns ha acusat d’inacció o de lentitud. Nosaltres creiem que voler fer certes coses de pressa, sobretot quan el més petit error administratiu pot conduir a una demanda judicial que s’acaba pagant amb els diners dels contribuents, és una imprudència, i no volem pecar d’imprudents. Tant la pluja de sentències recents contràries a l’Ajuntament de legislatures anteriors, com els legítims requeriments que ens arriben exigint la responsabilitat dels anteriors governants per aquestes i altres causes, ens referma en aquesta voluntat de prudència.
Desitjaríem de tot cor que a partir d’ara la participació ciutadana es fonamentés en unes formes de relació més constructives entre els ciutadans del municipi i el consistori, i també entre els representants dels diferents grups que formem part del ple de l’Ajuntament. Les maneres són importants; ningú hauria d’arribar a l’insult, i encara menys gratuïtament. Algú que dóna una resposta equivocada per error i admet l’error no és un mentider; només és algú que s’ha equivocat, com s’equivoca tothom. Algú que triga a donar una resposta no és un gandul; és algú que abans de respondre vol aplegar tota la informació necessària per no equivocar-se en la seva resposta. I aquesta és la nostra resposta després de setmanes de silenci i reflexió.
Aquest text, ponderat pels tres regidors que el firmem, vol ser també una demostració de la nostra cohesió i la nostra voluntat ferma de continuar treballant pel municipi i per tota la seva gent, per coherència i responsabilitat democràtica, amb el suport inestimable de la resta del nostre grup.

Josep Castells, Xavier Pàmies i Sebastià Riera, regidors del grup municipal Cabrerès i Progrés a l’Ajuntament de l’Esquirol
(Publicat a El 9 Nou el dilluns 4 de juny de 2012)

Seguidors