dilluns, 20 de gener de 2014

Hipòtesis per a l'Ajuntament de L'Esquirol
Quan estudiava, uns excel·lents professors de teoria política, m’explicaren la distinció entre legalitat i legitimitat. Ara descobreixo que cada dia resulta més hegemònica la legalitat que la legitimitat, i jo donava per fet que la legitimitat, evident, era la pàtina que donava llustre a la legalitat.
Però a casa nostra, ara a L’Esquirol, comprovo com des de la legalitat a l’equip de govern se li’n fot la legitimitat sense que ni tant sols es posin vermells: decideixen, sense cap raó ni justificació, no publicar al bloc per al canvi de nom del municipi un text (sobre el contingut del qual parlen amb els promotors); quan Cabrerès i Progrés els pregunta perquè han justificat el conveni de 28.000 euros amb el tècnic acomiadat en, entre altres, el pagament dels mesos d’agost dels darrers anys (en que no hi havia prestació de serveis per part del tècnic) la resposta versa sobre el bé del poble, el sexe dels àngels i el comportament positiu que espera dels regidors de Cabrerès i Progrés.
- Quina hora és ?
 - Som dilluns.
- Doncs, baixo a la propera.
Acaba l’ordre del dia del ple i un veí demana la paraula (com s’ha vingut fent sempre) i el senyor alcalde li diu NO, sense més explicacions i s’aixeca i fot el camp !.
La meva hipòtesis respecte d’allò que em sembla que està passant:
  • Des d’AUD (escissió de Convergència i Unió), durant la primera part d’aquesta legislatura es va alimentar la fera de l’ACC (Amics del Cabrerès i Collsacabra) perquè resultava el braç armat d’allò que pretenia (encara pretén ?) restaurar la legalitat, la honestedat, la bellesa i la perfecció en l’àmbit de l’administració local a L’Esquirol. I, sobretot, recuperar les enormes despeses indegudes i retornar-ne el seu import a les arques municipals. Però ara, el senyor alcalde no respon a aquelles expectatives i si en un temps ja deia que ell no podia aturar a l’ACC... certament ara, a més, tem que l’ACC no li passi per sobre i no els deixa parlar en públic en el ple municipal. I ara l’alcalde , amb Convergència i Unió, acorda en el ple no presentar demanda contra les presumptes irregularitats la publicació de les quals per part d’ACC tan aplaudia.
  • Convergència i Unió va intentar per tots els mètodes que CiP no deixéssim l’alcaldia en mans dels seu enemic (l’actual senyor alcalde). Ens pronosticaven un terrabastall importantíssim amb l’arribada del nou alcalde i ens asseguraren que no li donarien ni el bon dia, i li negarien el pa i la sal. Redéu !, quanta paraula en va ! Li han fet ben planer el camí per a deixar-nos a nosaltres a la cuneta. De tota la bateria de “la torna” que preparaven... res de res ! De fet, és el que toca. El govern de Cabrerès i Progrés ha estat una anomalia històrica a L’Esquirol.
  • UN PACTE DE QUIETUD i silenci PER PREPARAR LES PROPERES MUNICIPALS, PER SI NO SOM ENCARA INDEPENDENTS (de què ? o de qui ?): Convergència i Unió, a Osona, acreditarà el senyor alcalde actual per a encapçalar la llista de CiU el 2015. El cap de llista de Convergència i Unió actual acata la instrucció de la direcció del partit a canvi del compromís de l’actual alcalde de no promoure cap iniciativa judicial contra cap membre de CiU (com queda palès en la votació i anterior representació teatral per part d’uns i altres del darrer ple municipal). I les restes de l’ACC es queden com dos quixots contra els molins de vent que, sense legitimitat de cap mena, exploten la legalitat que tenen.
  • I ERC a L’Esquirol ? Ah !, com sempre en l’equidistància... de tot!. Com en el govern de la Generalitat, recolzant el govern però cobrant com oposició ?. No, a L’Esquirol, callant i cobrant de la tinença d’alcaldia ! I esperant bonança pel 2015... sense mullar-se els baixos...
  • I Cabrerès i Progrés ? Ah ! Intentant ser més entrepà que hamburguesa en mig d’aquesta trepa i buscant (- se) una identitat.


1 comentari:

Associacio Amics Cabreres Collsacabra ha dit...

Hola Ppe, bona nit,
he llegit el teu darrer escrit publicat al blog.
Una bon anal.lisis es el que has fet, i nomes del futur ens dira si es o no cert el que expliques.
Nosaltres des de l'AACC anem fent el nostre cami, lent i llarg, pero l'anem fent com el maratonia fa la seva cursa.
Seguim, ho estem fent, portant a terme tot allo que podem perque el poble pugui recuperar el maxim de diners malbarats.
AUD que fa en tot aixó? No se, ero diria que el poder ha enboirat el cap d'alguns. Tu podre sabras millor que jo que te el poder que transforma a les perosnes.
No se si l'AACC som o no quixots, pero seguim el nostre cami.
A vere quanta gent s'apunta a treballar desinteressadament?
Aquest es el gran dilema "vol ser o no vler ser?"
Jordi Albanell
AACC

Seguidors